Friday, June 24, 2016

EMAS AMETHYST DITERIMA DIMADINAH, TIPS BERGUNA, SHARI DARI JUTAWAN EMAS, BUYBACK GOLDBAR & DINAR

Ini cerita emas Amethyst yg trbukti diterima di madinah..ketulenan 24k 999..



Tapi arrahnu islamik dimalaysia masih lagi ada yg meragui ketulenannya..terserah kpd anda,,
Kami akn terus mngorak lgkah demi lgkah..
Kredit to Stokis MieJutawan..
Selamat mengerjakan umrah dengan tenang..😊
Alhamdulillah🌹
Tanpa ragu tauke2 Kedai Emas di Kota Madinah ni tekan calculator gajah diorang...
5 Kedai yang di serve semuanya menerima dgn hrga yg ditolak antara rm 160 - 170 per gram.
Kebanyakan kedai2 Emas di Kota Madinah hanya menjual BK mutu 21k sahaja beharga rm 165/g...
Ternyata Emas amethyts yg dipasarkan oleh Powegold yg diuji dgn kepakaran masing2 oleh Tauke2 Kedai Emas di sini iaitu 0.5g coin, 1g GB, 1g coin, 5g GB, 1 Dinar dan 2 Dinar mempunyai kualiti 24K dan berat timbangan gram yg tepat..
Live dari Kota Madinah
By Stokis MieJutawan, Mohd Azri Mohd Rosli dan Nik Khabsah

💥TIP BERGUNA HARI INI💥


Bila anda pergi shopping emas di kedai emas, jangan tengok harga emas sahaja.Tengok sekali kos upah tukangnya, bila harga emas jatuh banyak nie maka ramai nak beli @ borong emas.

TETAPI, jangan biarkan Tokey Kedai Emas lebih bijak daripada anda. Anda kena bijak daripada Mereka..!

Negotiate kos upah tukang dengan kedai emas.
Jadi emas + upah tukang = Jumlah kos pelaburan emas anda.
Ops! ðŸ™Š Jangan lupa tanya satu soalan KERAMAT,jika saya nak jual balik nanti berapa susut nilainya Tokey? Kalau susut nilai 25 peratus keatas,lupakan sahaja.😋

Sekarang ni zaman susut nilai 4.5% ke 8% sahaja untuk jongkong emas & 10% sahaja untuk barang kemas. Kalau lebih dari itu,anda RUGI...!!!!
Powergold susut nilai sangat² rendah bagi yang sudah menjadi Ahli/Stokis.
� Jom mulakan simpanan emas bersama saya di Powergold

📝Sharing dari Rinakayemas.



Jutawan pertama Powergold.
Income bulanan sudah mencapai RM100K
Pesan sifu :

✅ Jangan niat nak jadi kaya.
✅ Niat nak dekat dengan Allah.
✅ Niat nak tolong orang.
✅ Dalam rezeki kita ada rezeki orang lain.
✅nak berjaya bukan senang dan kadang kadang  tak tahu cara...
Cara Mudah....:

📍jangan sombong cari ilmu
📍follow org berjaya

HARGA BUYBACK GOLDBAR & DINAR BERBEZA


Geng, boleh tanya skit...kenapa hrga buyback gb dgn dinar beza, hrga dinar murah drpd gb.
Sedangkn masa beli hrga dinar lg mahal drpd gb.
Soalan drpd ahli. Sy xtau nk jwb.

1gb = RM186
5gb = RM920 = 920/5g = RM184/g
1 dinar = RM782 = 782/4.25g = RM184/g
dr kiraan tu, kita tau yg 5g ngan 1 dinar sbnrnya harganya sama jer
tapi kenapa buy back 1 dinar lebih murah bbanding 5g?
buyback 1 dinar = RM173 x 4.25g = 735.25
buyback 5g = RM174 x 5g = 870

selain faktor kos pembuatan, kita kena ingat satu benda..dr segi packaging, 5g punya packaging lagi tahan lasak berbanding 1 dinar punya packaging...begiru juga dr segi kos pembuatannya...
so...bila buy back, syarikat/pembeli bg pihak syarikat sbnrnya x tau pun keadaan brg tu mcmana...masih lagi ok ke tak packagingnya...

so, kenapa kena ada harga buy back sbg tanda aras?
= untuk mbolehkan pembeli brg ngan buyback ni td mengaut sedikit keuntungan hasil jual beli td...
tapi...kalo kita kira2 smula..spread yg powergold tawarkan sgtla rendah....

spread utk 5g (stokis) x smp 6%
spread utk 1 dinar (stokis) hanyalah 6%
so, kesimpulan, selain jawapan kat atas, beza harga sbnrnya xderlah byk...antara rm4 hingga rm5 jer..

No comments:

Post a Comment

PRODUK KECANTIKAN DAN KESIHATAN POWERGOLD

POWERGOLD I-QUE MEMOREE POWERGOLD BEAUTY & HEALTH JUICE POWERGOLD CHOCOLATE POWERGOLD SHIFFA OIL POWERGOLD...