Friday, June 24, 2016

FAKTA MENGENAI POWERGOLD, 3 ASET SEBAGAI SAVING, ISU TERKINI & TIPS POSTING

LAGI FAKTA MENGENAI POWERGOLD



Hakikatnya Powergold.biz hanyalah sebuah syarikat yg buat jual beli emas, mcm kedai emas lain. Cuma kita beroperasi secara ONLINE dan Powergold.biz kini telah mencatat jualan emas lebih 20 juta sebulan.
Amethyst Gold Creation Sdn.Bhd hanyalah sebuah kilang emas milik bumiputera yg sudah lebih 10 tahun membekalkan emas tulen. Antara pelanggannya adalah Powergold.biz.

Kita bukan SKIM PIRAMID
Kita bukan SKIM CEPAT KAYA
Kita bukan SKIM 4D (duduk diam dapat duit)
Kita tak buat pelaburan emas
Kita tak ada beli2 lot, pastu tunggu duit jatuh dari langit
Kita tak ada pun bagi dividen @ hibah @ keuntungan
Kita tak buat skim bersandarkan emas
Kita tak buat ETA, loaded dsb
Kita tak buat belian emas secara tangguh
Kita tak ada peluang nak sontot pun ðŸ˜Š
Kita tak ada risiko rugi.

Konsep kita adalah BELI EMAS DAPAT EMAS.
Anda beli emas anda dapat emas fizikal. Emas tu anda pegang sendiri.
Urusniaga kita adalah JELAS.

Terima kasih di atas kepercayaan semua.
Powergold.biz terus mengorak langkah.
Kepada semua, berusniagalah dgn STOKIS DAN DEALER2 POWERGOLD YANG SAH dan TRUSTED juga yang anda KENAL

🙆 Aset yang paling sesuai sebagai saving ada 3 :



1. TANAH ⛳

Jika nak beli tanah tak de jual sedepa2 atau sekaki2, mungkin ada yang tak Mampu nak beli tanah bt masa skrg.. ðŸ˜’😒😒
2. RUMAH ðŸ¡

Kalau rumah pun tak dijual sebilik2, seruang2, atau sekaki² ðŸ˜”😔😔
3.  EMAS✨💰

Nk beli emas di powergold ada je sekecil²  1gram dan 0.5gram Tawaran dgn nilaian rendah supaya mampu milik bg semua peringkat...
Skrg org tak kaya pun mampu beli emas ðŸ˜˜
Betul Betul Betul.....😜😜😜





 En Takiyuddin: Situasi emas dimsia=harga naik...kerajaan bertegas nak 6%gst...persatuan mogok tak mahu import goldbar mentah..
 En Takiyuddin: Stock bakal habis sehari dua ni....
Isnin atau selasa..inshaaAllah sy updated tntang stok d HQ
 En Takiyuddin: So...sama sama kita tunggu..sapa lebih kuat kerajaan vs peniaga persatuan emas
 En Takiyuddin: ....kita ibarat kancil....gajah vs gajah.
 En Takiyuddin: Sapa dah ada stock banyak=😃
 En Takiyuddin: Sebelum ni 6%gst kena kpd 916=90% pembeli org melayu
 En Takiyuddin: Now=nak kena kpd tokey dan geng beli aset=semua kena..
 En Takiyuddin: Kita tengok....bila melibatkan tokey2 besar....lambat kerajaan buat tindakan...
 En Takiyuddin: Kesimpulan: yg susah akan makin susah..yg kaya makin kaya....
 En Takiyuddin: Itulah situasi msia hari ni...

Tips posting .



7.00-10.00am - masa ni biasanya org mahu pergi kerja . Hari isnin-khamis biasanya trafik laju . Jika jumaat , post pula tentang islamik sahaja . Sebab org dh excited nak cuti keesokannya .
Post sesuatu yg bemanfaat , panjang pun tak apa , motivasi , tips , soft selling atau story telling .

12.30-2.00pm - masa ni org mahu keluar lunch . Elakkan posting yg panjang . Mereka x ada masa yg cukup nak baca !
Post sesuatu yg ringkas sahaja !

5.30-7.00pm - Org balik kerja masa ni . Biasanya mereka penat !
Post sesuatu yg kelakar , humor atau joke . JANGAN update pasal trafik jem sebab semua org tahu trafik sedang jem skrg !

9.30-11.45pm - biasanya org sudah habis solat isyak atau makan malam masa ni . Masa ni la ramai online . Ada yg online sambil tengok TV . Ada yg mghadap handphone dan PC . Betul x ?
Traffic paling laju pada jam 10 malam . Boleh juga post seawal 9:30pm . Masa ni lah masa terbaik nk buat marketing , branding , hard selling atau promosi . Lepas jam 12.00am jangan update apa2 dah ! Masa ni online banking pun dah tutup . Org dh mula masuk tidur .
Share jika anda rasa bermanfaat . Ilmu ni tak ramai org nk bg tahu tau !


No comments:

Post a Comment

PRODUK KECANTIKAN DAN KESIHATAN POWERGOLD

POWERGOLD I-QUE MEMOREE POWERGOLD BEAUTY & HEALTH JUICE POWERGOLD CHOCOLATE POWERGOLD SHIFFA OIL POWERGOLD...