Friday, June 24, 2016

ISU GST, KEBAIKAN EMAS UJI EMAS TERPAKAI SHARING DARI BOS

GST DIKENAKAN TERHADAP BK 


Dari ceo En din😔😔😔
 Ceo En Din Pwg: Assalamualaikum....

 Ceo En Din Pwg: Info terkini: harga pd bekalan dimalaysia...stock bekalan bahan mentah dah kena 6%gst(setiap 150k= rm9k)

 Ceo En Din Pwg: So...penurunan harga kita berdasarkan index harga emas dunia..tanpa kira gst6% ni....

 Ceo En Din Pwg: Harga akan turun rm2 segeram...pukul 1 ni.

 Ceo En Din Pwg: Mungkin tak lama sebab....perlaksanaan gst 6% sedang peringkat akhir oleh pihak kerajaan msia kita

 Ceo En Din Pwg: Jika pm terus bertegas gst pd MKS.....semua stock masuk akan kena rm9 segram cukai kpd kerajaan.

 Ceo En Din Pwg: Harga akan turun rm2 segram pd tengahari ni...😎

 Ceo En Din Pwg: Kita rakyat malaysia yg bersemangat nak bantu kerajaan kita..😖

 Ceo En Din Pwg: Kerajaan dpt 6%shj=rm9....kita dpt banyak rm1 atau rm2 segram....


Nak share sikit la pasal kebaikan emas..



🌛emas boleh cover insurance ðŸ“„
🌛emas boleh ganti kad kredit ðŸ’³
🌛emas boleh ganti pinjaman peribadi ðŸ”‘
🌛emas boleh cover bayar rumah dan kereta bila gaji lambat masuk ⏳
🌛emas boleh beli motor cash ðŸš²
🌛emas boleh beli kereta cash ðŸš—
🌛emas boleh bayar deposit rumah 10% ðŸ¡
🌛emas boleh buat utk renovate rumah ðŸ”¨
🌛emas boleh buat utk join biz² lain ðŸ‘¥
🌛emas boleh buat modal utk buka gerai goreng pisang chesse coklat ðŸŒðŸ«
🌛emas boleh buat pusingan modal utk masuk project kecil²an ðŸŽ‰
🌛emas boleh buat hantaran kawin lagi.. ðŸ™Š☔

Caranya: beli Emas 1 gm 1 bln atau ikut kemampuan anda. Letakkan target berapa lama nak simpan cth 3 thn. Slps 3 thn Emas yg dah terkumpul tu pajak kat Ar Rahnu atau jual Dan duitnya boleh diguna kan utk perkara2 di atas. Lagi lama Emas dlm simpanan lagi tinggi nilai x sama dgn nilai dividen simpan duit di tabungan Haji , Asb dsbnya. Ni yg dikatakan kumpul aset( Emas ) jual semula Dan beli aset semula cth rumah atau tanah.
Emas kita boleh beli sedikit demi sedikit tetapi rumah Dan tanah tak boleh beli sikit 2
1gram 1bulan 1keluarga

Cara mudah utk uji emas terpakai samada tulen atau emas sadur..🛀🔬



1-seluar jeans👖
⇨gosok barang kemas tu di jeans. Jika berbau itu emas palsu.
Tiada bau emas tulen.

2- magnet🔩
⇨Jika melekat emas tu pada magnet itu bukan emas tulen tapibtiruan kerana sifat logam itu melekat bila bertemu magnet.
⇨emas yg tulen tak akan melekat pada magnet.

3-ujian keasidan.🔋🔍🔬
⇨bakar emas kemudian masukkan ke dalam asid.
Warna hitam akibat terbakar akan bertukar kepada warna asal emas jika emas betul.
⇨Jika emas tiruan lepas bakar dan masukkan asid jadi warna hitam itu tak kan berubah warna asal.
Kalau anda berminat utk beli emas terpakai, pastikan anda selalu bawa magnet bersama anda...itu alat paling mudah dan simple utk uji emas betul atau emas tiruan...so tak payah lagi susah2 nak bawa ke kedai emas utk check betul ke tidak emas ..tulen ke tak tulen ...😄😄😄

SHARING DARI BOS🙇🏻

📌 En Taqiudin Powergold: Secara asasnya: emas itu menjamin dirinya sendiri.....ada sebut dlm bab Zakat....cukup haul dan nisab=wajib zakat EMAS....bukan emas dr powergold atau emas dr pohkong berbeza....emas=nilainya dijamin oleh islam..jaminan terbaik kpd orang islam....alangkah baiknya jika para ust dan bijakpandai bg PANDANGAN MCM NI....menyumbang ke arah menyatukan sesama islam

📌Sayang sesangat jika para ust dan bijakpandai ugama bg kenyataan yg mengelirukan para pembaca yg kurang ilmu emas....

📌Inilah peluang ust2 buat PAHALA....tekankan orang islam patut rebut peluang jadi pembayar zakat....sebut satu satu...simpan segram segram...bila semua dah cukup tempoh setahun...cukup 85gram=dah layak jd pembayar zakat..

📌Cuma bg pendapat peribadi shj....betapa celarunya org melayu islam....bab politik pecah kpd umno..pkr...pas..amanah...hamin dlll....bab bisnes pun saling tak sokong....bab bg pendapat asyik nak menang....
Berbincang bukan nak cari sapa menang sapa kalah....kita cari keberkatan..

📌Syk kita ni kecil je...rasanya kita ni bukan kacau sapa2 pun...bisnes 1gram 1gram je...org nak beli 1tan kita bukan ada stock pun....

📌Jika ahli2 kita pakat beli sorang se tan....bukan takat bmn je serang...bank dunia pbb...pcb...is...rusia...cia..kgb...pun serang ahli powergold..

📌Sebab kuasi emas dunia..😀

📌Bawa motor honda lampu bulat je....belakang bawa 1tan....

📌Jpj tahan....terkejut badak.

📌Semakin anda paham dan berkawan dgn EMAS....

📌Semakin kita paham perangai emas maka semakin kita tak paham dgn orang yg tak paham emas...

📌Emas adalah emas. Kata sekali lagi emas adalah emas.=ulang 88x8÷3...dijamin nilainya melalui zakat.....bukan berdasarkan cop syk.....

📌Tahun 1999=33kg=1juta
Tahun 2010=5kg=1juta
Tahun 2016=6kg=1juta
.......sy melalui perubahan harga emas didepan mata..

📌Tak tahu mana mana nak bgtau masyarakat melayu islam...betapa pentingnya emas emas

📌Kita masih duk berbalah bab emas halal haram lg..

📌Kita nasihatkan kawan2..belilah emas simpan emas...jika tak mahu beli dr usahawan powergold bimbang depa berjaya dan kaya....beli dr syk cina pun boleh je...

📌Kpd arrahnu islam....yg menyusahkan rakyat msia dgn tak mahu terima emas berdasarkan cop...kesian kpd yg TERPAKSA KE PAJAK CINA YG ADA RIBA....

📌Peniaga Islam sepatutnya memudahkan....bukan mempersusahkan keadaan.😄

📌Kita kena kuat semangat...

📌Nabi dan sahabat lg hebat cabaran dihadapi....

📌Mcm2 cabaran....yg penting kita betulkan niat dan halatuju..insyaAllah dpt pahala dan keberkatan...rezeki Allah punya...jika ditakdirkan anda jutawan2016, jadilah.. Mudah je bagi Allah nak buat.


No comments:

Post a Comment

PRODUK KECANTIKAN DAN KESIHATAN POWERGOLD

POWERGOLD I-QUE MEMOREE POWERGOLD BEAUTY & HEALTH JUICE POWERGOLD CHOCOLATE POWERGOLD SHIFFA OIL POWERGOLD...