Tuesday, June 7, 2016

PERBEZAAN EMAS 916 & 999, SHARING DARI RAKAN STOKIS

PERBEZAAN EMAS 916 & 999


💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍
Ramai yg masih x faham apa itu emas 999.9 dan emas 916. Sedikit pencerahan pasal jenis ni emas.
Emas 999.9 dan 916 merupakan tahap ketulenan emas itu sendiri. Emas 999 ialah emas yg tulennya 99.9% manakala emas 916 ketulenannya 91.6% sahaja. Clear?
Contoh emas 916 ialah barang kemas ðŸ’ like cincin, rantai, gelang n etc. Kenapa 91.6% je tulen? emas tipu ke?owh tidak..ianya still emas tulen..cuma yg jadikan ia 91.6% tulen tu adalah apabila emas yg digunakan terpaksa dicampur dgn logam lain utk jadikan ia lebih keras dlm proses   jadikan ia barang kemas ðŸ’ ðŸ‘    clear? 
So emas 999.9 maksudnya ialah emas yg ketulenannya ialah 99.99%!!😱 Makanya hanya 0.1% bercampur logam lain juga dgn tujuan utk dibentuk.
Emas 999 selalunya berbentuk goldbar, dinar dan coin. Ianya ialah emas 99.9% tulen. Rasanya tidaklah ade emas 100% tulen dijual kat mana2 kedai dik..0.1% logam lain adalah perlu dicampur utk tujuan pembentukan emas itu sendiri.
So kalau suka beli emas as simpanan, better beli emas 999.9 lebih berbaloi2. Kalau nak pakai ðŸ‘¸, boleh beli emas 916 like cincin, gelang, or rantai.
Emas 999.9 lebih mahal jika dibandingkan dgn emas 916 based on ketulenannya. So of course Emas 999.9 lebih tinggi nilainya jika dipajak di mana-mana ar-rahnu ðŸ‘
                      
💗So guys yg nak kawin tu,nasihatkan beli dinar (emas 999.9) lebih baik, lebih berharga InsyaAllah. And ladies👩, remind your future husband👴ok!
Sharing dari rakan stokis.


Isnin punya cerita.
Sedar sedar road tax kereta dah expired. Terus amik 2 dinar powergold pegi ar rahnu pajak. Dpt duit on the spot terus renew road tax.
Baki buat simpan bayar bulan bulan kt ar rahnu. Cukup tempoh matang EMAS dapat balik & road tax dah sah2 boleh guna.
Untung tak simpan emas ni? ðŸ˜œ
Mana lagi untung amik duit gaji byr road tax kete & ikat perut sbb duit belanja dh short byr road tax kete @ pajak emas.?

No comments:

Post a Comment

PRODUK KECANTIKAN DAN KESIHATAN POWERGOLD

POWERGOLD I-QUE MEMOREE POWERGOLD BEAUTY & HEALTH JUICE POWERGOLD CHOCOLATE POWERGOLD SHIFFA OIL POWERGOLD...